”Dragqueens strör glitter över biblioteken!” – TV4 ”En sagostund fylld med magisk,
fantasifull verklighet”

- Kultwatch
Dragartisterna i ”Bland drakar och dragqueens”
är viktiga läsambassadörer!
– SVERIGES FÖRFATTARFÖRBUND

Den prisbelönta produktionen ”Bland drakar och dragqueens” har blivit en ny musiksaga för barn!

Föreställningen är ett unikt samarbete med Konserthuset Stockholm och Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademis träblåsensemble av musiker från hela Europa. Med sin unika blandning av dragshow, barnteater och levande klassisk musik blev föreställningen snabbt en publiksuccé på Konserthuset Stockholm. Nu går den att boka i hela Sverige!

Föreställningen gestaltas av den kända dragshowartisten och skådepelaren Inga Tvivel (Jan Ericson) som tar med publiken på ett spännande äventyr genom levande klassisk musik, egenskrivna sånger, engagerande berättande, spännande dramatik, fartfyllda dansrörelser och fantasifull kostym. Här ryms både lekfullhet och ett viktigt budskap om rätten att få var den man är.

Regissören och manusförfattare, Bland drakar och dragqueens grundare Petter Wallenberg berättar:

”Vår nya musiksaga handlar om en liten drake, som inte vet om att den är en drake. Den döljer sitt sanna jag och försöker passa in, för att sedan genom ett livsförändrande äventyr till slut våga visa vem den är.
Jag tror det är något som många kan känna igen; att först känna sig osäker, för att sedan upptäcka styrkan i att vara sig själv!”

Regissör och manusförfattare: Petter Wallenberg
Skådespelare och artist: Inga Tvivel (Jan Ericson)
Musiker: Rafael Adobas Bayog flöjt, Marta Sánchez Paz oboe, Martino Moruzzi klarinett, Ambroise Dojat fagott, Blanca Eliasson horn.
Musik: Jonas Drejholt
Text: Petter Wallenberg, Jan Ericson, Jonas Drejholt

 


Bland drakar och dragqueens musiksaga är trettio minuter lång och går att spela med lokala musiker, på scener inomhus eller utomhus, för stor eller mindre publik.

Föreställningen är framtagen i samarbete med Konserthuset Stockholm och Royal Stockholm Philharmonic Orchestra Academy. Med stöd från Musikverket och Stockholms Stad.

Musiksagan filmad i Stockholms Konserthus

BILDGALLERI

 

Behöver du pressbilder? Ladda ned en zip-fil med bilder här. Foton tagna av Olav Holten.