SAGOBOKEN

Vår första barnbok!

Bland drakar och dragqueens första sagobok släpps 1 november.

Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshow-teatersällskap och har mött tiotusentals barn i sagostunder. Nu är de aktuella med den första barnboken av dragshowartister. Bland drakar och dragqueens: Sagobok är en kreativ och lekfull nytolkning av tre klassiska sagor.

– Vi vill göra världen till en lite gladare, mer inspirerande och demokratisk plats. Målet är att väcka läslust och motverka utanförskap genom mötet mellan dragshowens lekfulla förvandling och sagornas förtrollade värld, säger Petter Wallenberg, grundare och regissör av teatersällskapet och sagobokens huvudförfattare
 

– Vi är stolta och glada att få ge ut den första barnboken av dragshowartister. Sagorna är härliga att läsa och tack vare illustrationerna blir det här en riktigt smällkaramell till sagobok, säger Marie Augustsson, publicistiskt ansvarig för barn- och ungdomsutgivningen på Natur & Kultur.
 

Klassiska sagor i ny tappning
I boken förflyttas klassiska sagor till nutid och samtida fenomen skildras. Rödluvan är ett barn i röd hoodie som möter en varg på vägen till mormor, men är det verkligen en riktig varg? Askungen drömmer om att bli discostjärna men mobbas av sina bonussyskon, medan Hans och Gretas nya plastmamma försöker vinna barnens gillande med godis. 

 

Boken är skriven av Bland drakar och dragqueens grundare Petter Wallenberg, tillsammans med Inga Tvivel (Jan Ericson), Tant Henrik (Henrik Johansson) och Björta (Björn Törnblom). Den har färgsprakande illustrationer av Erica Jacobsson och fotografier av Peter Knutson. Ljudboken, inläst och dramatiserad som ljudteater av regissören och artisterna själva, smygsläpps lagom till Bokmässan 2023. Boken ges ut under läslovet.

 

– Vi har i sex års tid framfört sagostunder för tiotusentals barn och den unika erfarenheten tar vi in i skrivandet av vår första egna sagobok. Det är glitter, glädje, spänning och humor, men också allvar i botten. Vi tolkar om de klassiska sagornas mörker till barn och ungas verklighet idag, med mobbing och utanförskap, men också hopp och försoning – och alltid på barnens sida, säger Petter Wallenberg.

 


 

För mer information kontakta Natur & Kultur: 

Bonnie Halling Lindholm
Marknads- och kommunikationsansvarig barn- och ungdomslitteratur
Tel: 076 546 86 75
bonnie.hallinglindholm@nok.se

FÖRBOKA TILL KAMPANJPRIS

Förboka ”Bland drakar och dragqueens: Sagobok” hos Bokus! Ange koden GLITTRA i kassan så får du 20% rabatt!

Gäller till och med 2 november 2023.