SAGOBOKEN

Vår första sagobok!

Vad heter boken?
Bland drakar och dragqueens: Sagobok

Vem passar boken?
Alla som älskar sagor, men framförallt barn från cirka 3-9 år. Läs gärna tillsammans!

Vad handlar boken om?
Vi har skrivit våra egna färgsprakande tolkningar av tre klassiska sagor. Här möter du Askungen, Rödluvan och Hans och Greta, som du aldrig mött dem förr!

 

ASKUNGEN drömmer om att gå på disco, men mobbas av sina bonussyskon. När discofén Leonora dyker upp med önskeglitter förändras allt!


HANS OCH GRETA
får äta hur mycket godis de vill i godisdrottningens trädgård och mår till slut illa. Tänk om hon vill förgifta dem?

 

Lilla RÖDLUVAN möter en stöddig varg vid affären och blir rädd. Men är vargen verkligen farlig på riktigt?

 

Följ med på en förtrollande resa till sagornas värld, där vad som helst kan hända! Bland drakar och dragqueens: Sagobok är en spännande, rolig och hoppfull bok med färgsprakande illustrationer av Erica Jacobson och fotografier av Peter Knutson.

 

BLAND DRAKAR OCH DRAGQUEENS har turnerat land och rike runt med läsfrämjande sagostunder, teater och musikaler för barn sedan 2017. Budskapet i all deras verksamhet är tolerans, inkludering och läsglädje. Boken är skriven av Bland drakar och dragqueens grundare Petter Wallenberg, tillsammans med Inga Tvivel (Jan Ericson), Tant Henrik (Henrik Johansson) och Björta (Björn Törnblom).

 

– Vi har i sex års tid framfört sagostunder för tiotusentals barn och den unika erfarenheten tar vi in i skrivandet av vår första egna sagobok. Det är glitter, glädje, spänning och humor, men också allvar i botten. Vi tolkar om de klassiska sagornas mörker till barn och ungas verklighet idag, med mobbing och utanförskap, men också hopp och försoning – och alltid på barnens sida, säger Petter Wallenberg, grundare och regissör av teatersällskapet och sagobokens huvudförfattare.

KÖP TILL KAMPANJPRIS

Köp ”Bland drakar och dragqueens: Sagobok” hos Bokus! Ange koden GLITTRA i kassan så får du 10% rabatt!