VÅRT UTBUD

Sagostunder

Läsandet minskar drastiskt bland barn och unga idag. Samtidigt ökar mobbing, utanförskap och psykisk ohälsa. Det vill vi ändra på.

 

Därför framför våra tre dragartister Inga Tvivel, Björta och Tant Henrik sagostunder för barn i 3-9 årsåldern på bibliotek, teatrar, skolor, förskolor, kulturhus, festivaler och andra lokaler i hela Sverige. Målet är att väcka läslust och motverka utanförskap genom mötet mellan dragshow och sagornas förtrollade värld som visar att alla får vara som de vill.

 

Vi läser våra egenskrivna sagor ur vår sagobok Bland drakar och dragqueens: ­Sagobok. Det är våra lekfulla ­nytolkningar av klassiska sagor som Askungen, Röd­luvan och Hans och Greta, som vi förflyttat till nutid och barn och ungas verklighet idag. Med det svenska barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter som inspiration använder vi sång och scenkonst för att öva på siffror, bokstäver och färger.

 

Varje sagostund är en interaktiv kulturupplevelse där publiken görs delaktig. Genom pedagogiska knep som ”magiskt önskeglitter” sätts tankar, samtal och interaktion igång. Vi gör fest av läsupplevelsen, vilket skapar mötesplatser som gör världen lite gladare och snällare!

 

Publiken får gärna komma uppklädda i sina favoritkläder. På fotona ser ni hur våra sagostunder ofta fylls av små drakar, prinsessor, dalmatiner och andra fantastiska sagofigurer. Vi vill att alla människor – oavsett ålder – ska få uttrycka sin fantasi och personlighet!

 

Varje sagostund är unik och skapar ett minnesvärt möte som vidgar världen och gör att allt känns möjligt. Som en flicka i ­Hallstahammar uttryckte det: ”Eftersom du får vara prinsessa så får jag vara enhörning. Jag har förstått det nu.”

 

Går att boka i hela Sverige och Finland.


Ladda ned foldern med vårt utbud

LADDA NED

Klicka på bilden för att se när vi var med i TV4:s Nyhetsmorgon.

Klicka för att se TV4:s Nyheterna, när vi var på Unga Klara.

Klicka på bilden för att se ett reportage från Sveriges Television Sörmland.

Klicka på bilden för att se ett reportage från Sveriges Television Jämtland.