VÅRT UTBUD

Sensorisk teater

Vår nya föreställning Dracula är vår egen bearbetning av den klassiska romanen med samma namn. Vi vill tillgängliggöra klassisk litteratur på nya sätt som gör det lättare för alla att förstå och leva sig in berättelsen. Därför är Dracula en ­sensorisk föreställning. Men vad är det för något?

 

Jo, det är en teaterupplevelse där alla sinnen är med. Genom interaktiva övning­ar, sensoriska verktyg och taktil rekvisita får publiken “gå in i” berättelsen. De får yla som vargar, flaxa som fladdermöss, lukta på vitlök, känna kylan i Draculas slott, vind­pusten från en solfjäder, värmen från ett kärlekshjärta och mycket mer.

 

När man både ser, hör, rör vid, luktar på och utagerar handlingen så blir den mer levande. Det blir ett äventyr som alla kan vara med på, oavsett funktionsförmåga.

 

Dracula är framtagen i samarbete med specialpedagoger och ­experter på lätt svenska. Föreställningen är anpassad för barn, unga och vuxna med intellektuella och ­kognitiva funktionsvariationer. Den passar även lika bra för barn (ca. 5-12 år) utan särskilda behov, eftersom den är full­späckad med sång, dans och en rejäl dos humor.

 

Går att boka i hela Sverige och Finland.


Ladda ned foldern med vårt utbud

LADDA NED