Attentat!

Attentat!

Meddelande från ”Bland drakar och dragqueens” grundare Petter Wallenberg:

Det är trist att behöva meddela att våra sagostunder i helgen blivit utsatta för koordinerade nynazistiska attentat på två olika platser i landet.

När bibliotekarierna kom till arbetet i Nykvarn i lördags morse upptäckte de att hela lokalen spärrats av med avspärrningstejp. Samma sak hände i Täby dagen därpå, där även lokalen klottrats ned. Nordiska Motståndsrörelsen har officiellt tagit på sig attackerna genom att lämna ett plakat på biblioteksdörren i Nykvarn, där de bl.a skriver: ”Små barn ska inte ha något att göra med sexuellt avvikande personer” och ”alla barn har rätt till en sund uppväxt utan kulturmarxistisk propaganda tänkt att få dem att ifrågasätta det mest naturliga som finns, nämligen deras egna kroppar.”
Det var såklart chockerande för vår dragartist Tant-Henrik som väl på plats i Nykvarn blev informerad om avspärrningen och att polisen var larmad. Han fick valet att ställa in sagostunden men menar att hotet gjorde det ännu viktigare att genomföra den, vilket han även gjorde.”Barnen hade ju sett fram mot det här, så att ställa in var aldrig ett alternativ. Om vi hade gett vika så hade vi ju gett dem segern. Nu fick vi segern” säger Tant-Henrik.
Även vår dragartist Inga Tvivel genomförde sin planerade sagostund i Täby, under diskret polisövervakning. Han menar att det viktigaste var att inte skrämma barnen som kommit för att lyssna till sagor. ”Barnen visste inte om vad som hade hänt, och sagostunden förflöt som vanligt. Men jag tryckte ännu mer på vikten av att vara snäll mot andra, att ta hand om varandra och låta alla vara med. Det känns viktigare än någonsin, faktiskt!”
De som utför de här attentaten har aldrig varit på våra sagostunder, utan verkar ha fördomar om vad projektet handlar om. Det här projektet handlar inte om att indoktrinera barn eller skriva någon på näsan om genus. Barn är smartare än så. Det handlar om att läsa sagor på ett nytt sätt. Vi tar glamouren från dragshowen in i sagornas värld och barn älskar det. För vissa barn är det stärkande att se att det finns olika sätt att vara på, men för andra är det bara underhållning, precis som barnteater och clowner. Barn fattar grejen – det är bara vissa vuxna som inte gör det. Men vi ger inte upp utan fortsätter att stå upp för frihet, en glittrande saga åt gången!
Petter Wallenberg
Grundare,
Bland drakar och dragqueens
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.