Sagostunder för barn med specialbehov

Sagostunder för barn med specialbehov

Alla barn borde få uppleva sagor och magi. Men för barn med kognitiva funktionsvariationer kan det vara svårt. Vissa är känsliga för starkt ljus och högt ljud, medan andra har svårt att vara i stora grupper. Det kan bli lätt att känna sig utanför. Men det ska inte behöva vara så.  

”Bland drakar och dragqueens” utvecklar därför hela tiden nya metoder för att utöka inkluderingen för fler barn. Med hjälp av leksaker, såpbubblor och känselupplevelser som t.ex discokulor blir det lättare för alla barn att vara delaktiga. Det viktigaste är att skapa en icke-dömande miljö där det är ok att vara annorlunda och alla kan vara med på sitt eget sätt.  

Den här lilla filmen är från innan pandemin bröt ut och visar vårt samarbete med föreningen Little Echoes för barn med specialbehov. Vi längtar tills allt öppnar upp igen så vi får fortsätta arbetet för att skapa magi för alla barn. 

Det är bara att höra av er om ni är intresserade av att boka en sagostund. Vi kan göra specialanpassningar för de flesta behov eller önskemål, stora som små. 

Med stöd från Kulturrådet

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.