Stor intervju i QX!

Stor intervju i QX!

Sveriges största hbtq-tidning QX har gjort en stor intervju med Bland drakar och dragqueens grundare och regissör Petter Wallenberg, som berättar om succéturnén för vår musikal ”Lilla Jag och Drakarnas drottning”, som både slog publikrekord och mötte utmaningar:
”– Trots nazistattack samt flera hot har det varit självklart för oss att fortsätta. Vi har i sex år fått jobba med säkerhetsfrågor och har välutvecklade handlingsplaner för att en pytteliten minoritet inte ska få förstöra för 200 barn och deras familjer. Vi kommer inte att vika oss för det här typen av hot utan stärker säkerhetsrutinerna ännu mer för att alla ska känna sig säkra.
Men hur var det att uppleva allt detta för dig som skapare av konceptet och arrangör?
– Det var fruktansvärt jobbigt att hantera. Attentatet är kulminationen av en hatstorm som pågått i sex år och pågår hela tiden. Man blir steg för steg nedbruten av hot, nedsättande meddelanden, och kommentarer som uppmanar till att vi ska utsättas för våld. Till slut ställs man inför ett val: Att låta sig tystas eller att fortsätta och synliggöra hatet och att låta folk veta hur verkligheten ser ut. Och för oss var det självklart: Vi är inte tysta utan går ut med hur det ser ut i Sverige 2023.
– Det är lite som två parallella världar, där en pyttenliten värld av hat och hot är väldigt högljudd och på andra sidan finns en underbar värld där folk går man ur huse för att uppleva våra föreställningar. Svenska folket har i sommar visat att kärleken vinner och tillsammans med oss satt ner klacken mot hat och hot.”
Läs hela artikeln här.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.