Succéföreställning för Svenska Downföreningen!

Succéföreställning för Svenska Downföreningen!

Igår kickstartade vi vår höstturné med att spela vår nya föreställning Dracula på landsbygden utanför Västerås. Det var 20-årsjubileum för Svenska Downföreningen, ett nätverk för personer med Downs syndrom, och vad passade då bättre än att fira med vår nya föreställning?
Föreställningen är utformad för barn, unga och vuxna med funktionsvariationer och är fullspäckad med olika interaktiva och taktila inslag som upplevs med fler sinnen. Publiken ”går in i” berättelsen genom att t.ex. yla som vargar, flaxa som fladdermöss, lukta på vitlök, känna kylan i Draculas slott, vindpusten från en solfjäder, värmen från ett kärlekshjärta och mycket, mycket mer.
Vi vill hitta nya, kreativa sätt att tillgängliggöra klassisk litteratur med målgruppens upplevelse och delaktighet i fokus. Det handlar även om att omtolka berättelsens handling utifrån nya perspektiv som gör det lättare att förstå och leva sig in i den. Vår version av Dracula är därför inte lika läskig som i originalet och den kvinnliga huvudrollen är inte ett offer, utan hjältinnan. Hon har rosa prinsessklänning men är en riktig tuffing som inte är det minsta rädd för Dracula.
Föreställningen blev en stor succé och det var underbart att få träffa alla fantastiska medlemmar i Svenska downföreningen. Hoppas vi ses snart igen!
Dracula går att boka i hela landet. Föreställningen är utformad för att passa lika bra för målgrupper med och utan särskilda behov. Det är bara att höra av er.
Genomfördes med stöd från Kulturrådet.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.