SVT intervju!

SVT intervju!

SVT rapporterar om vår succéturné i Jämtland:
”Många barn och föräldrar lockades i helgen till Krokoms bibliotek för att se och lyssna på dragshow-teatersällskapet ”Bland drakar och dragqueens” som höll sagostund för barn.
Föreställningen leddes av dragdrottningen Inga Tvivel egentligen Jan Ericson som läste sagor för barnen som på flera sätt fick interagera under sagostundens gång.
– Vi, Bland drakar och dragqueens, har i sex år arbetat med bland annat sagostunder där vi är ute och möter barn och det som är viktigt för oss är läsfrämjande, säger Inga Tvivel.
Det är Riksteatern i Krokoms kommun som är arrangör av evenemanget.
Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshow-teatersällskap, som framför sagostunder, egenskrivna teaterföreställningar och musikaler för barn, unga, vuxna och personer med funktionsvariationer i hela Sverige.
Publiken görs hela tiden delaktig genom sång, dans, rörelser och fantasifulla övningar som är lätta för alla att delta i.
Sedan premiären på Stockholms Stadsbibliotek 2017 har Bland drakar och dragqueens turnerat Sverige runt oavbrutet.
– Vi har vunnit flera priser, satt upp egenskrivna musikaler tillsammans med klassiska musiker på Konserthuset Stockholm och gästspelat på Brooklyn Public Library i New York. säger Petter Wallenberg, grundare.”
Se reportaget här.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.