VÅRT UTBUD

Lättlästa klassiker

Vi vill tillgängliggöra klassisk litteratur på nya sätt. Därför gör vi egna bearbetningar av världslitteraturens allra största klassiker som vi framför i nya glittrande föreställningar!

 

De klassiska berättelserna är tidlösa och allmänmänskliga, men ibland kan krångligt och gammaldags språk göra dem svåra att förstå. Därför bearbetar vi texterna till lätt svenska, medan vi samtidigt leker med innehållet och utmanar perspektiven utifrån moderna glasögon, så att de blir lättare att leva sig in i.

 

Vi har gjort egna tolkningar av klassiska verk som Fantomen på operan, Bram Stokers Dracula och Selma Lagerlöfs Körkarlen. Inom kort lanserar vi vår version av Oscar Wildes klassiker Spöket på Canterville. Den har vi arbetat fram i studiecirklar med gymnasieelever och vuxna deltagare, genom övningar i att skriva om klassiker till lättläst, modern svenska. Målet är att skapa roliga, nyskapande sätt att levandegöra det litterära kulturarvet för nya målgrupper!

 

Bland drakar och dragqueens Lättlästa klassiker går att boka både som föreställningar och som workshops med aktiviteter. De passar större barn, ungdomar och vuxna och personer med funktionsvariationer i olika åldrar.

 

Vi utvecklar löpande nya Lättlästa klassiker. Har du frågor eller idéer? Då är du varmt välkommen att höra av dig!

 

Går att boka i hela Sverige och Finland.


Ladda ned foldern med vårt utbud

LADDA NED

Fantomen på Operan

Körkarlen - Del 1

Körkarlen - Del 2

Körkarlen - Del 3