Vad är önskeglitter?

Vad är önskeglitter?

Ett viktigt inslag i Bland drakar och dragqueens sagostunder är glitter. Man kan tro att glitter bara är ytligt och inte fyller någon funktion. Men för oss är det tvärtom. Vi använder nämligen glittret som ett pedagogiskt, inkluderande och individstärkande verktyg. Hur går det till?
Jo, genom att vi delar ut ”magiskt önskeglitter”, som ni kan se på på fotot. Med hjälp av det får man faktiskt önska sig precis vad man vill! Det fiffiga är att det därmed blir en aktivitet som alla kan vara med på, både det utåtriktade barnet längst fram och det blyga längst bak. Med önskeglitter på handen sätts massor av önskningar, tankar och samtal igång.
Gissa om vi har hört fantastiska önskningar genom åren? Några exempel är ”en värld av godis”, ”en cowboyhatt”, ”popcorn framför teven” och ”en vit häst”. Det har även önskats ”en gummianka”, ”en dinosaurie”, ”en lyftkran” och att ”få bli en av seriefigurerna i Turtles”.
Önskeglittret skapar utrymme att prata om känslor och drömmar. Ibland blir det riktigt rörande, som när en liten flicka önskade sig ”att pappa blir frisk.”
En önskning kan säga så mycket och det kan betyda så mycket att få dela med sig av den.
Vi i teatersällskapet Bland drakar och dragqueens fortsätter därför att sprida vårt magiska önskeglitter till alla barn, för att tillsammans önska oss en lite glittrigare, gladare värld. Vi önskar att varenda önskning slår in!
Våra sagostunder går att boka i hela landet. Det är bara att höra av er!
Du kan läsa mer om vårt utbud och ladda ner informationsblad här.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.