Vi har vunnit pris!

Vi har vunnit pris!

Vi är stolta att meddela att teatersällskapet Bland drakar och dragqueens grundare och regissör Petter Wallenberg har tilldelats ett pris från The International Lesbian and Gay Cultural Network!

2017 grundade Wallenberg Bland drakar och dragqueens, och sedan dess har vi turnerat oavbrutet till bibliotek, skolor, teatrar och dagliga verksamheter i hela Sverige. Våra teateruppsättningar använder konstformen dragshow i kombination med litteratur, dramatik, musik och dans, och vår publik är barn, unga, vuxna och personer med funktionsvariationer. 

Det senaste året har varit fantastiskt, med publikrekord på över 150 shower (!) och premiär för vår nya föreställning som är skriven och regisserad av Wallenberg, med levande musik spelad av Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi. Föreställningen sålde ut Konserthuset Stockholm hela nio gånger! 

Och precis när det verkade som att det inte kunde bli bättre fick Wallenberg det här priset för sitt arbete med Bland drakar och dragqueens. Motivationen lyder:

”för att teater – drama, komedi, sång, dans – är bland de mest kraftfulla vapnen mot diskriminering, intolerans, homofobi, tystnad och osynlighet.”

Wallenberg säger:

“Jag vill dela detta fina pris med våra fantastiska skådespelare Inga Tvivel (Jan Ericson), Björta (Björn Törnblom) och Tant Henrik (Henrik Johansson), för att de är så fantastiska, begåvade och briljanta. Utan er skulle detta inte vara möjligt! Och till alla fina människor som fortsätter att ge oss sitt stöd och kärlek säger jag: Tack från hela mitt hjärta!

Foto: Peter Knutson

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.