Vi har skrivit en bok!

Vi har skrivit en bok!

BLAND DRAKAR OCH DRAGQUEENS FÖRSTA SAGOBOK SLÄPPS 1 NOVEMBER PÅ NATUR & KULTUR!

Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshow-teatersällskap och har mött tiotusentals barn i sagostunder. Nu är vi aktuella med den första barnboken av dragshowartister. Bland drakar och dragqueens: Sagobok är en kreativ och lekfull nytolkning av tre klassiska sagor, som släpps på Natur & Kultur 1 november.

I boken förflyttas sagorna till nutid och samtida fenomen skildras. Rödluvan är ett barn i röd hoodie som möter en varg på vägen till mormor, men är det verkligen en riktig varg? Askungen drömmer om att bli discostjärna men mobbas av sina bonussyskon, medan Hans och Gretas nya plastmamma försöker vinna barnens gillande med godis.

Boken är skriven av Bland drakar och dragqueens grundare Petter Wallenberg, tillsammans med Inga Tvivel (Jan Ericson), Tant Henrik (Henrik Johansson) och Björta (Björn Törnblom). Den har färgsprakande illustrationer av Erica Jacobsson och fotografier av Peter Knutson.

– Vi har i sex års tid framfört sagostunder för tiotusentals barn och den unika erfarenheten tar vi in i skrivandet av vår första egna sagobok. Det är glitter, glädje, spänning och humor, men också allvar i botten. Vi tolkar om de klassiska sagornas mörker till barn och ungas verklighet idag, med mobbing och utanförskap, men också hopp och försoning – och alltid på barnens sida, säger Petter Wallenberg.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.