Vi sätter upp ny föreställning på Konserthuset!

Vi sätter upp ny föreställning på Konserthuset!

Regissören, författaren och konstnären Petter Wallenbergs prisbelönta produktion Bland drakar och dragqueens där kända svenska dragartister läser sagor för barn har turnerat landet runt i fem år. Nu flyttar den för första gången in i Konserthuset Stockholm och förvandlas till en nyskriven konsertsaga med klassiska musiker från hela Europa!

Det blir ett nytt färgsprakande möte mellan drag show, barnteater och levande musik, under fyra föreställningar i februari 2022. Föreställningen framförs med fantasifull kostym, spännande dramatik, medryckande sång och dans av dragshowartisten Inga Tvivel (Jan Ericson). Genom hela showen spelas musikstycken av klassiska tonsättare, nyskrivna sånger och ljudliga utflykter av Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademis träblåskvintett!

Petter Wallenberg berättar:

”Det här är världspremiär för vår nya konsertsaga i samarbete med Konserthuset! Det här är dessutom vår egenskrivna originalberättelse med egenskrivna låtar, till skillnad från våra ordinarie sagostunder. Föreställningen handlar om något som alla som är, eller har var varit barn, kan känna igen; att först känna sig liten och rädd för att sedan upptäcka sin styrka och våga ta plats i världen! Det kommer bli ett spännande, färgsprakande och musikaliskt äventyr bland drakar och dragqueens!”

Länk till föreställningen på Konserthusets hemsida:

Producerad med stöd från Musikverket & Stockholm stad

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.